RACE REGELS – FORMULE 1 –


Racedag: Zondag, 21:00


– Raceafstand: 50%-

– Kwalificatie: Full Kwali

– Formation lap: Uit

– Autoprestatie: Gelijkwaardig

– Autoafstelling: Vrij Setup

– Racestart: Handmatig

– Spoken/Ghosting: Uit

– Remhulp: Uit of Anti-lock brakes mogen gebruikt worden.

– Traction control: Gemiddeld, Gemiddelde tractie is het maximale dat gebruikt mag worden. Zonder rijden mag altijd.

– Weer: Dynamisch

– Voertuigschade: Volledig

– Botsingen: Aan

– Safety Car (SC): Aan

– Bochten afsnijden: Streng

– ERS-hulp: Uit

– DRS-hulp: Uit

– Brandstofhulp: Uit

– Pitentreehulp: Uit

– Pitvrijgavehulp: Uit-


Tijdens de race mag er NIET op start/options geklikt worden! Men blijft te allen tijde zelf rijden. Wanneer iemand tijdens de race op AI rijdt, zien wij graag dat dit gemeld wordt. Mogelijk wordt er dan een straf opgelegd aan de betreffende driver.


– Tijdens de SC mag er NIET op start/options geklikt worden! Men blijft te allen tijde zelf rijden. De FIA controleert of dit tijdens de race gebeurt.


– De driver met de snelste raceronde krijgt 1 punt extra, mits hij in de top 10 eindigt.


– De competitie hanteert de officiële regels van de FIA/Formule 1 in de game. Ben je het niet eens met iets wat er in de race is gebeurd

– dit kan bijv. een penalty zijn of een botsing met iemand – stuur dan de beelden naar de FIA via de ‘Incidenten Drop’ in Discord (let op: hier wordt NIET gediscussieerd over het incident).


De organisatie raadt jullie aan om je eigen race te streamen via YouTube/Twitch. Via je Playstation kan je je Playstation-account koppelen aan deze kanalen. Mocht er iets gebeuren, kan je de beelden terugkijken. De Armins beoordelen de video’s allen individueel, waarna zij gezamenlijk tot een besluit komen. Dit betekent dat er NA de race nog tijdstraffen kunnen worden uitgedeeld of worden ingetrokken.

Wanneer je een video instuurt, geef dan aan met welke driver je een incident hebt gehad of benoem wat er volgens jou fout is gegaan (bijv. onterechte penalty). Na elke race heb je tot de volgende dag 20.00 om je video’s in te sturen. Alle video’s die NAdit tijdstip worden ingestuurd worden NIETbehandeld. Per incident mogen de betrokken drivers in het kanaal ‘F1 meningsverschil’ zichzelf verdedigen. Het commentaar wordt vervolgens meegenomen door de FIA, maar is niet leidend.


LET OP- Om op vaste basis een stoel te kunnen bemachtigen in de RLH – Formule 1, wordt er verwacht dat je aanwezig bent op de racedagen. Dit betekent dat aanwezig zijn de standaard is en afwezig zijn een uitzondering. Hierbij hanteren wij een aanwezigheid van 80%. Dit komt neer op 9/11 of 18/22 races aanwezig.- Wanneer de race op een feestdag valt, vindt de race alleen doorgang wanneer minstens 75% van de gridgevuld is. Dit komt neer op minstens 15 aanwezige drivers.